Om oss

Peter Bowen 

Fil.kand., fullvärdig medlem i Institute of Translation & Interpreting (ITI)

Peter Bowen kommer från Horsham i West Sussex, UK. Han har bott i Frankrike, Tyskland, Danmark och Österrike, och bor sedan 1987 i London. Peter studerade moderna språk (franska och tyska) vid universitetet i Bristol och fortsatte sedan universitetsstudierna med att lära sig danska, svenska och norska i en påbyggnadskurs i teknisk och specialiserad översättning vid Polytechnic of Central London.

Därefter arbetade han för en dansk översättningsbyrå under flera år. Under den tiden fick han bred erfarenhet och finslipade sina kunskaper som översättare. Sedan dess har kunder från hela Europa tagit del av och uppskattat hans kunnande och erfarenhet.

Grovt räknat har Peter, sedan han började frilansa som översättare den 20 januari 1992, arbetat som översättare i ungefär fyrtio tusen timmar och översatt mer än tio miljoner ord.

År 2010 blev Peter godkänd i provet för att bli statligt auktoriserad översättare i Sverige, från svenska till engelska.

Han arbetar också som granskare för Institute of Translation and Interpreting i Storbritannien och bedömer kandidater som ansöker om medlemskap i institutet.

Kontakta Peter

+44 (0) 776 2173815

info@bowenmuellertranslations.com

Ragna Mueller Bowen

Fil.kand., påbyggnadsexamen i översättning (PgDip Translation)

Ragna Mueller Bowen kommer från Flensburg i Tyskland. Hon har en examen i moderna språk (franska och spanska) från universitetet i Westminster och tog därefter en påbyggnadsexamen i teknisk och specialiserad översättning vid samma universitet.

Ragna har arbetat som översättare från engelska, franska och spanska till tyska, både som anställd och som frilansande översättare, i mer än 20 år. Hon inriktar sig framför allt på konst, kultur, turism, mat, trädgårdsskötsel/trädgårdsodling, marknadsföring och tekniska texter.

Hennes passion för språk och resor ledde till att hon har bott i Frankrike, Österrike och Mexiko.

London, där hon bor med sin man, sina söner och sina katter, har varit hennes hem i nästan 30 år.

Kontakta Ragna

+44 (0) 777 6185316